Torta koja se sastoji od meke čokoladne kore, kremastog belog fila i čokoladne glazure. Ukusom dosta podseća na mančmelou, pa odatle i dobila naziv. Deca će naročito obožavati ovako pripremljenu poslasticu, a možete je služiti i u posebnim prilikama, kao kada je npr. dečiji rođendan.
Torta koju ste sami napravili je uvek bolji izbor od kupovne, a posebno kada je u pitanju omiljena čokoladica. Ukoliko želite da vaš desert ukusom podseća na prave starinske poslastice onda je napravite sa patšpanjem, a sada postoji i čokoladna verzija istog.
Sastojci:
Za koru:
- 3 jajeta
- 125 g šećera
- 125 g brašna
- 30 g istopljenog putera
- 50 ml mleka
- 50 g kakao praha
- 8 g praška za pecivo
- karamel preliv
Za fil:
- 5 belanaca
- 300 g šećera
- 10 g želatina
- 100 ml vode
Za glazuru:
- 150 g čokolade
- 120 g putera
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i sjedinite mikserom. Sipajte u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 20 minuta. Ispečenu koru premažite karamel prelivom. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte želatin otopljen u vodi. Sjedinite. Sipajte preko kore i stavite u frižider na sat vremena. Otopite čokoladu sa puterom i prelijte celu tortu. Stavite da se stegne 30 minuta u frižideru.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem