Torta koja se sastoji od meke čokoladne kore, kremastog belog fila i čokoladne glazure. Ukusom dosta podseća na mančmelou, pa odatle i dobila naziv. Deca će naročito obožavati ovako pripremljenu poslasticu, a možete je služiti i u posebnim prilikama, kao kada je npr. dečiji rođendan. 

Torta koju ste sami napravili je uvek bolji izbor od kupovne, a posebno kada je u pitanju omiljena čokoladica. Ukoliko želite da vaš desert ukusom podseća na prave starinske poslastice onda je napravite sa patšpanjem, a sada postoji i čokoladna verzija istog

Sastojci:

Za koru:

  • 3 jajeta 
  • 125 g šećera 
  • 125 g brašna 
  • 30 g istopljenog putera 
  • 50 ml mleka 
  • 50 g kakao praha 
  • 8 g praška za pecivo 
  • karamel preliv

Za fil:

  • 5 belanaca 
  • 300 g šećera 
  • 10 g želatina 
  • 100 ml vode 

Za glazuru:

  • 150 g čokolade 
  • 120 g putera 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ostale sastojke i sjedinite mikserom. Sipajte u kalup prečnika 20 cm obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 20 minuta. Ispečenu koru premažite karamel prelivom. Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte želatin otopljen u vodi. Sjedinite. Sipajte preko kore i stavite u frižider na sat vremena. Otopite čokoladu sa puterom i prelijte celu tortu. Stavite da se stegne 30 minuta u frižideru.