Neodoljiv kolač sa mekanom čokoladnom koricom i ukusnim kremom od slatke pavlake i meda. Veoma jednostavan, a neodoljiv kolač. Možete da izostavite čokoladnu glazuru ako tako više volite. Ukoliko želite da ubrzate postupak pripreme, možete da koristite kupovnu čokoladnu koru. Samo je presecite na pola.

Sastojci

Za koru:

  • 6 jaja
  • prstohvat soli
  • 6 kašika šećera
  • 6 ravnih kašika brašna
  • 2 pune kašike kakaoa
  • pola kesice praška za pecivo

Za beli fil:

  • 400ml slatke pavlake
  • 3 kašičice meda
  • 10g želatina
  • 6 kašika vode

Za glazuru:

  • 130 g čokolade (može i za kuvanje)
  • 4 kašike ulja

Priprema:

Kora:

Mikserom umutite penasto jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećerom. Zatim dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i lagano mutiti dok se sastojci ne sjedine. Smesu za koru izlijte u podmazan i brašnom posut pleh od rerne (ili na papir za pečenje). Zagrejte rernu na 200 C i i pecite na 180 stepeni petnaestak minuta. Kada se kora ohladi, presecite je na pola kako biste dobili dve kore.

Fil:

Slatku pavlaku dobro umutiti, dodajte med. Želatin potopiti u 6 kašika vode, ostaviti ga desetak minuta, a zatim ga zagrejte(ne sme da provri). Dodajte u umućenu slatku pavlaku i dobro izmešati da se sjedini. Fil premazite preko jedne kore, poklopiti ga drugom korom i ostaviti u frižider da se stegne. 

Kolač možete da prelijete sa čokoladnom glazurom od 130 g čoklade i 4 kasike ulja. Kada se glazura stegne nožem je zasecite u oblik pravouganika, a zatim čistim nožem isecite šnite i poslužite.

Prijatno.

Izvor: Cooking.rs