Neodoljiv kolač sa mekanom čokoladnom koricom i ukusnim kremom od slatke pavlake i meda. Veoma jednostavan, a neodoljiv kolač. Možete da izostavite čokoladnu glazuru ako tako više volite. Ukoliko želite da ubrzate postupak pripreme, možete da koristite kupovnu čokoladnu koru. Samo je presecite na pola.
Sastojci:
Za koru:
- 6 jaja
- prstohvat soli
- 6 kašika šećera
- 6 ravnih kašika brašna
- 2 pune kašike kakaoa
- pola kesice praška za pecivo
Za beli fil:
- 400ml slatke pavlake
- 3 kašičice meda
- 10g želatina
- 6 kašika vode
Za glazuru:
- 130 g čokolade (može i za kuvanje)
- 4 kašike ulja
Priprema:
Kora:
Mikserom umutite penasto jaja sa prstohvatom soli. Postepeno dodajte šećerom. Zatim dodajte prosejano brašno, kakao, prašak za pecivo i lagano mutiti dok se sastojci ne sjedine. Smesu za koru izlijte u podmazan i brašnom posut pleh od rerne (ili na papir za pečenje). Zagrejte rernu na 200 C i i pecite na 180 stepeni petnaestak minuta. Kada se kora ohladi, presecite je na pola kako biste dobili dve kore.
Fil:
Slatku pavlaku dobro umutiti, dodajte med. Želatin potopiti u 6 kašika vode, ostaviti ga desetak minuta, a zatim ga zagrejte(ne sme da provri). Dodajte u umućenu slatku pavlaku i dobro izmešati da se sjedini. Fil premazite preko jedne kore, poklopiti ga drugom korom i ostaviti u frižider da se stegne.
Kolač možete da prelijete sa čokoladnom glazurom od 130 g čoklade i 4 kasike ulja. Kada se glazura stegne nožem je zasecite u oblik pravouganika, a zatim čistim nožem isecite šnite i poslužite.
Prijatno.
Izvor: Cooking.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno