Puslice su starinski kolači koji nikad ne izlaze iz mode. Odlični su uz kafu, čaj kada želite da se opustite i uživate u trenutku. A da li ste probali punjene puslice. Sočan i kremast čokoladni fil koji curi postaće glavni adut ovih ukusnih zalogaja.
Sastojci
Za puslice:
- 4 jaja
- 320 g šećera
- 1 limun
- 100 g kokosovog brašna
Za fil:
- 150 g šećera u prahu
- 100 g kokosovog brašna
- 100 g mlečne čokolade
- 150 g putera
Priprema:
Najpre pravimo puslice. Mikserom umutiti belanca i dodati limunov sok. Zatim dodajte šećer i smesu umutite na pari. Kada smesa postane čvrsta i sjajna, sklonite sa šporeta i dodajte kokosovo brašno. Ostavite da se ohladi.
Za fil mikserom umutite žumanca i šećer u prahu. Stavite da se kuva na pari i dodajte izlomljenu čokoladu. Ostavite krem da se ohladi. Dodajte puter i kokosovo brašno. Sjedinite sastojke mikserom. Smesom za puslice napunite špric i na tepsiju obloženu papirom formirajte puslice. Pecite 15 minuta na 200 stepeni.
Prvu puslicu nafilujete i zalepite drugu. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus