Brze torte ili kolači su nam uvek prva opcija. Lako se spremaju, uglavnom se ne koristi rerna, a ukus je neodoljiv. Ono što je zanimljivo kod ove torte je to što se "kora" priprema malo drugačije nego inače. Svi sastoji se sjedine i onda se proprži u tiganju za hrskavi ukus. 

Kada želite da se počastim nečim slatkim izaberite ovaj desert. A odličan je i posle obilnog i ukusnog ručka kao što su npr. punjene paprike

Sastojci:

Za koru:

  • 400 g brašna
  • 170 g hladnog putera 
  • 100 g šećera 
  • 8 ml ekstrakta vanile 
  • 50 g kokosa 

Za fil:

  • 3 jajeta 
  • 100 g šećera 
  • 8 ml ekstrakta vanile 
  • 30 g skroba 
  • 600 ml mleka 
  • 30 g putera 

Za dekoraciju:

  • 100 g kokosa 

Priprema:

Jaja, šećer i ekstrakt vanile umutite. Dodajte skrob i mleko, dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte puter i promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se hladi sat vremena u frižideru.
Brašno pomešajte sa rendanim puterom. Dodajte ekstrakt vanile i šećer i sjedinite tako da dobijete sitne mrvice. Ispržite u zagrejanom tiganju bez ulja, dok ne dobije braon boju, pa dodajte kokos, promešajte i ostavite još nekih minut dva. 
Vatrostalnu posudu obložite sa providnom folijom, pa stavite tanak sloj "kore", a zatim i malo fila i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da bude fil i preko pospite kokos. Trebalo bi da imate 3 reda "kore" i 3 reda fila. Ostavite u frižideru 2 sata.