Brze torte ili kolači su nam uvek prva opcija. Lako se spremaju, uglavnom se ne koristi rerna, a ukus je neodoljiv. Ono što je zanimljivo kod ove torte je to što se "kora" priprema malo drugačije nego inače. Svi sastoji se sjedine i onda se proprži u tiganju za hrskavi ukus.
Kada želite da se počastim nečim slatkim izaberite ovaj desert. A odličan je i posle obilnog i ukusnog ručka kao što su npr. punjene paprike.
Sastojci:
Za koru:
- 400 g brašna
- 170 g hladnog putera
- 100 g šećera
- 8 ml ekstrakta vanile
- 50 g kokosa
Za fil:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 8 ml ekstrakta vanile
- 30 g skroba
- 600 ml mleka
- 30 g putera
Za dekoraciju:
- 100 g kokosa
Priprema:
Jaja, šećer i ekstrakt vanile umutite. Dodajte skrob i mleko, dobro sjedinite i kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Sklonite sa šporeta, dodajte puter i promešajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se hladi sat vremena u frižideru.
Brašno pomešajte sa rendanim puterom. Dodajte ekstrakt vanile i šećer i sjedinite tako da dobijete sitne mrvice. Ispržite u zagrejanom tiganju bez ulja, dok ne dobije braon boju, pa dodajte kokos, promešajte i ostavite još nekih minut dva.
Vatrostalnu posudu obložite sa providnom folijom, pa stavite tanak sloj "kore", a zatim i malo fila i tako ređajte dok ne utrošite sastojke. Poslednji red treba da bude fil i preko pospite kokos. Trebalo bi da imate 3 reda "kore" i 3 reda fila. Ostavite u frižideru 2 sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus