Ovo su mere za veću tortu, a vi možete da ih prepolovite i da napravite manju. Uglavnom sve sastojke imate kod kuće sem možda slatke pavlake i čokolade. Tako da vas torta ne košta puno, a toliko je dobra da možete da je služite na svim proslavama. Ono što će vam se posebno dopasti je da vam ne treba puno vremena ni truda jer se lako pravi. Sve što treba da uradite je da napravite 2 fila i da ređate keks, pa fil. 

Sastojci:

  • 200 ml kafe 
  • 200 g keksa 
  • 600 ml slatke pavlake 
  • 600 g čokolade 
  • 200 g putera 
  • 1 l mleka 
  • 180 g šećera 
  • 2 žumanceta 
  • 100 g kukuruznog skorba  
  • 10 g vanilin šećera 
  • prstohvat soli 

Priprema:

U kalup dimenzija 30x19 cm ređajte keks koji ste umočili u kafu. Šećer, žumance, vanilin šećer i so sjedinite, pa dodajte skrob i mleko (100 ml). Promešajte dobro, pa sipajte smesu u preostalo mleko (900 ml). Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. U vruć fil dodajte puter (100 g) i sjedinite sve. Sipajte preko keksa (ostavite mali deo za vrh torte), a zatim poređajte još jedan red keksa. Čokoladu, slatku pavlaku i puter zajedno otopite. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se skroz ohladi. Zatim umutite i sipajte na kolač. Preko stavite još jedan red keksa i preostali beli fil. Ohladite sat vremena. Pospite rendanom čokoladom (30 g).