Polako prolazi sezona bobičastog voća, pa iskoristite poslednji trenutak da napravite savršenu poslasticu sa svežim voćem. Koristi se čokoladna kora ili čokoladni patišpanj, a preko ide jednostavni beli kremasti fil. Kada na sve to dodate čokoladnu glazuru i omiljeno bobičasto voće kao što su maline, kupine... dobijte fantastičan kolač koji će se razgrabiti odmah. 

Ako niste znali kako maline mogu pozitivno da utiču na vaš organizam pročitajte u našem tekstu

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 100 g šećera
  • 1 kesica vanillin šećera 
  • 100 g brašno 
  • 30 g kakao praha
  • 50 ml ulja 

Za fil:

  • 200 ml slatke pavlake 
  • 50 g šećera u prahu 
  • 250 g krem sira

Za glazuru:

  • 200 g čokolade 
  • 100 ml slatke pavlake
  • bobičasto voće po želji 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prosejano brašno i kakao. Sve sjedinite mikserom, pa sipajte ulje i nastavite da mutite. Kalup prečnika 22 cm obložite pek papirom i dno i ivice, pa sipajte smesu. Pecite na 180°C nekih 30 minuta. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite. Uzmite vatrostalnu posudu, pa izmrvite koru i pokrijte dno. Zatim sipajte fil preko, a čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Ukrasite sa omiljenim bobičastim voćem i stavite kratko u frižider.