Polako prolazi sezona bobičastog voća, pa iskoristite poslednji trenutak da napravite savršenu poslasticu sa svežim voćem. Koristi se čokoladna kora ili čokoladni patišpanj, a preko ide jednostavni beli kremasti fil. Kada na sve to dodate čokoladnu glazuru i omiljeno bobičasto voće kao što su maline, kupine... dobijte fantastičan kolač koji će se razgrabiti odmah.
Ako niste znali kako maline mogu pozitivno da utiču na vaš organizam pročitajte u našem tekstu.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 100 g šećera
- 1 kesica vanillin šećera
- 100 g brašno
- 30 g kakao praha
- 50 ml ulja
Za fil:
- 200 ml slatke pavlake
- 50 g šećera u prahu
- 250 g krem sira
Za glazuru:
- 200 g čokolade
- 100 ml slatke pavlake
- bobičasto voće po želji
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte prosejano brašno i kakao. Sve sjedinite mikserom, pa sipajte ulje i nastavite da mutite. Kalup prečnika 22 cm obložite pek papirom i dno i ivice, pa sipajte smesu. Pecite na 180°C nekih 30 minuta. Umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte krem sir i sjedinite. Uzmite vatrostalnu posudu, pa izmrvite koru i pokrijte dno. Zatim sipajte fil preko, a čokoladu otopite sa slatkom pavlakom i prelijte preko fila. Ukrasite sa omiljenim bobičastim voćem i stavite kratko u frižider.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus