Sitni kolači su idealno rešenje za sve prilike, a plene svojim oblicima, bojama i ukusom. Posebno su pogodni zbog toga što ostavljaju dovoljno prostora za dekoracije baš po vašoj želji i ukusu.
Ovi kolači mogu biti posni ili mrsni, za mrsnu varijantu zameniti sok sa mlekom, margarin sa maslacem i keks sa posnim keksom.
Sastojci:
- 250 g margarina
- 100 g šećera u prahu
- 50 g kakaoa
- 300 g mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 1,5 dl soka od pomorandže
- po želji mlevenih oraha – za valjanje
Priprema:
U dubljoj posudi umutiti margarin sa šećerom u prahu i kakaom. Mleveni keks i orahe preliti sokom i pomešati, pa dodati smesi od margarina. Sve dobro umesiti.
Kalup za košnice obložiti providnom folijom. Puniti ih lepo sabijajući, kako bi imale lepši oblik, pa ih uz pomoć folije istresti na tacnu. Postupak ponavljati, dok se materijal ne potroši. Gotove košnice uvaljati u mlevene orahe i ostaviti da se prosuše i lepo stegnu.
Po želji, dole mogu biti sa tankom oblandom a mogu i bez. Prijatno!
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus