Starinski kolačići nikad neće izaći iz mode!
Sastojci:
125 g sitno mlevenih oraha (može i lešnika)
4 belanceta
2 kašike limunovog soka
250 g sitnog šećera
75 g rendane čokolade
Priprema:
Rernu zagrejte na 120 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. U međuvremenu, u činiju sipajte belanca (bitno je da su sobne temperature, a ne direktno iz frižidera), sok od limuna i mikserom umutite što gušći sneg.
PROČITAJTE JOŠ: Štrudla sa čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
Vrlo postepeno sipajte šećer i non-stop mutite mikserom, dok smesa ne postane čvrsta i sjajna. Zatim umešajte rendanu čokoladu, dodajte mlevene orahe i pažljivo promešajte kašikom.
Smesu sipajte u kesu sa zvezdastim nastavkom i oblikujte krugove prečnika oko pet centimetara. Puslice sušite u rerni od 30 do 40 minuta. Pazite da ih ne prepečete, jer će se brzo osušiti i drobiti. Puslice pažljivo izvadite iz pleha, ohladite i servirajte.
Izvor: Novosti
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem