Starinski kolačići nikad neće izaći iz mode!

Sastojci:

125 g sitno mlevenih oraha (može i lešnika)

 4 belanceta

2 kašike limunovog soka

250 g sitnog šećera

75 g rendane čokolade

Priprema: 

Rernu zagrejte na 120 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. U međuvremenu, u činiju sipajte belanca (bitno je da su sobne temperature, a ne direktno iz frižidera), sok od limuna i mikserom umutite što gušći sneg.

PROČITAJTE JOŠ: Štrudla sa čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)

Vrlo postepeno sipajte šećer i non-stop mutite mikserom, dok smesa ne postane čvrsta i sjajna. Zatim umešajte rendanu čokoladu, dodajte mlevene orahe i pažljivo promešajte kašikom.

Smesu sipajte u kesu sa zvezdastim nastavkom i oblikujte krugove prečnika oko pet centimetara. Puslice sušite u rerni od 30 do 40 minuta. Pazite da ih ne prepečete, jer će se brzo osušiti i drobiti. Puslice pažljivo izvadite iz pleha, ohladite i servirajte.

Izvor: Novosti 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/