Izaberite najmanje dva različita tipa ili veličine vinske čaše. Manje, uže čaše koristite se za belo, a veće za crno vino. Belo vino se pije iz manjih čaša kako se ne bi previše zagrevalo pre konzumiranja.
PROČITAJTE JOŠ: Kako vino može poboljšati ukus jela
Zagrevanje zavisi i od visine nožice koje takođe sprečavaju ostavljanje mrlja i otisaka prstiju. Tanje staklo namenjeno je belim vinima, a punije crvenim. Suženje pri vrhu utiče na koncentrisanje mirisa, sprečavajući oksidaciju. Belo vino uvek dopunite do 60 odsto zapremine, a crveno do 40 odsto.
U bilo kom slučaju, čaše bi trebalo da budu bezbojne, bez ikakvih natpisa.
Čaše za penušava vina imaju duže nožice i visoke "balone" koji se sužavaju pri vrhu kako bi se održao poseban nivo ugljen dioksida u piću.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Oklagija
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus