Nova godina i Božić bogati su ne samo dekoracijom i toplinom već i prepoznatljivim mirisima specijaliteta čiji su ukusi prava idilična slika ovog magičnog perioda u godini.
Pored raznobojnih lampica i ukrasa koji krase vaše zimzeleno drvo, na vašoj trpezi moraju definitivno da se nađu i domaće poslastice, čiji su glavni predstavnici novogodišnji keksići i medenjaci.
Pravljenje ovih kolačića vrlo je jednostavno i podložno raznoraznim modifikacijama u zavisnosti od željenog ukusa. Tako ima onih koji imaju intenzivan ukus đumbira i cimeta, dok u drugima dominiraju muskatni oraščić i vanila. Po kojem god receptu da pravite obavezno uključite i najmlađe. Podavrnite rukave, pustite novogodišnje pesmice i njima prepustite dekoraciju ovih kolačića koji će sigurno upotpuniti praznike.
PROČITAJTE JOŠ: Novogodišnji kolačići kao poklon
Sjedinite sve suve stojke u jednoj činiji i to u razmeri: četiri šolje brašna, jedna kašičica praška za pecivo, pola kašičice soli. Nakon toga umutite šolju istopljenog margarina i šolja i po belog šećera dok ne dobijete penastu smesu i postepeno dodajte dva jajeta i dve kašičice vanilinog ekstrakta.
Postepeno ubacujte mokre sastojke u suve dok ne dobijete testo i ostavite da se ohladi 2 sata.
U međuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni i podmažite pleh ili ga obložite masnim papirom.
Razvucite testo na debljinu od 0,5 cm i oblikujte kolače modlam ili proizvoljno.
Pecite 6 do 8 minuta, ili dok ivice kolačića ne postanu braon i pustite dečicu da iskažu svoju kreativnost.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Ženski magazin
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno
pite