Navikli ste do sada na italijansku kuhinju i na paste, pice i razne varijacije na tu temu. Međutim, sada vam predstavljamo nešto sasvim drugačije - italijanski recept za čorbu od luka. Ako do sad niste bili ljubitelj luka sada ćete ga zavoleti, jer je ova krem čorba prosto neodoljiva.
Sastojci:
- 1 crveni luk
- 1 praziluk
- maslinovo ulje
- 1 čen belog luka
- 1⁄2 kašičice majčine dušice
- so
- 3 krompira
- 5 šolja pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- peršun
- 2 kriške tost hleba
Priprema:
Iseckajte i crveni luk i praziluk luk na sitno pa propržite. Tome dodajte i sitno seckan beli luk, so i majčinu dušicu. Promešajte.
Luk zatim prebacite u šerpu u kojoj ćete kuvati čorbu. Isecite krompir na manje kockice pa i njega stavite u šerpu. Sipajte pileći bujon i pavlaku za kuvanje, promešajte i ostavite na ringli dok se krompir ne skuva. Potom štapnim mikserom umutite čorbu. Na kraju dodajte svež peršun.
Dok se čorba kuva isecite 2 kriške hleba na manje kockice pa propržite sa maslinovim uljem da postane hrskavo.
Čorbu poslužite sa komadićima proprženog hleba.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem