Ukoliko ste gurman i volite da isprobavate nove i neobične recepte pokušajte sa ovim palačinkama.Japanske palačinke podsećaju izgledom na američke, ali su dvostruko deblje, dok je testo mekše i penastije. Toliko su primamljive da im nećete odoleti, a uz dodatak krema i nekog bobičastog voća biće prava poslastica za uživanje,
Sastojci:
- 3 kašike brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika mleka
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca pa u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanile i mleko. Promešajte. Belanca umutite mikserom, pa dodajte šećer i ponovo dobro umutite. Zatim u belanca dodajte smesu od žumanaca i umešajte špatulom. Smesu sipajte u poslastičarski špric pa istisnite u malo nauljen i zagrejan tiganj. Možete smesu sipati i manjom kutlačom. Kada istisnete smesu poklopite tiganj poklopcem i pecite par min pa okrenite palačinke.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem