Ukoliko ste gurman i volite da isprobavate nove i neobične recepte pokušajte sa ovim palačinkama.Japanske palačinke podsećaju izgledom na američke, ali su dvostruko deblje, dok je testo mekše i penastije. Toliko su primamljive da im nećete odoleti, a uz dodatak krema i nekog bobičastog voća biće prava poslastica za uživanje,
Sastojci:
- 3 kašike brašna
- 1/4 kašičice praška za pecivo
- 1 kašika mleka
- 1/4 kašičice ekstrakta vanile
- 2 jaja
- 2 kašike šećera
Priprema:
Odvojite žumanca od belanaca pa u žumanca dodajte brašno, prašak za pecivo, ekstrakt vanile i mleko. Promešajte. Belanca umutite mikserom, pa dodajte šećer i ponovo dobro umutite. Zatim u belanca dodajte smesu od žumanaca i umešajte špatulom. Smesu sipajte u poslastičarski špric pa istisnite u malo nauljen i zagrejan tiganj. Možete smesu sipati i manjom kutlačom. Kada istisnete smesu poklopite tiganj poklopcem i pecite par min pa okrenite palačinke.
Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus