Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 kašika putera
- 1 manja glavica crnog luka (sitno seckana)
- prstohvat soli i bibera
- 1 kašičica rendanog svežeg đumbira
- 1/2 kašičice kurkume
- 2 čena belog luka (sitno seckana)
- 2 konzerve kukuruza (ukupno oko 600 g, oceđenih)
- 2 kašike brašna
- 300 ml vode (po potrebi dodati više)
- ljuta tucana po ukusu
- mirođija za serviranje
Priprema:
Ova aromatična i kremasta supa donosi nežnu slatkoću kukuruza u kombinaciji sa začinima karakterističnim za korejsku kuhinju. Idealna je kao predjelo ili lagani obrok, a priprema se brzo i lako – uz dodatak đumbira, kurkume i ljute tucane za egzotičan šmek.
U šerpi zagrejte ulje i puter, pa dodajte sitno seckani luk. Pržite dok ne postane staklast. Dodajte so, biber, rendani đumbir, kurkumu i beli luk. Pržite još minut da se začini aktiviraju. Ubacite kukuruz i propržite sve zajedno još 2-3 minuta. Pospite brašno, promešajte i kuvajte minut da se brašno blago zapeče. Sipajte vodu, mešajte dok se sve lepo ne sjedini i pustite da provri.
Kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri, uz povremeno mešanje. Izblendajte deo supe štapnim mikserom za kremastiju teksturu, ali ostavite deo kukuruza celog radi teksture. Poslužite toplo, posuto ljutom tucanom i seckanom mirođijom.
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.