Sastojci:
- 400 g tortelina
- 2-3 kašike ulja
- 1 litar čorbe od povrća ili piletine
- 200 g topljenog sira
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 šargarepa
- 1 šolja graška
- so i biber po ukusu, malo muskatnog oraščića
- 100 ml pavlake za kuvanje
Kako se pravi čorba:
U većem loncu zagrejati ulje i dodati slatku papriku, mešati kratko da pusti aromu. Sipati čorbu od povrća ili piletine i pustiti da provri. Kada čorba provri, dodati torteline i kuvati prema uputstvu sa pakovanja (obično 5-7 minuta). Dodati grašak i šargarepu.
Kada su tortelini skoro skuvani, dodati topljeni sir i mešati dok se potpuno ne rastopi. Dodati so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, smanjiti vatru i mešati još 2-3 minuta dok se sve lepo sjedini.
Bonus video
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Kako da napravite krafin - uskršnji kolač sa suvim grožđem
Jagnjeća plećka za uskršnji ručak - savršeno mekano meso koje se topi u ustima
Salata od jaja i kornišona koja može da bude i namaz
Najlepši slatkiš uskršnja gnezda