Sastojci:

  • 400 g tortelina 
  • 2-3 kašike ulja
  • 1 litar čorbe od povrća ili piletine
  • 200 g topljenog sira 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 šargarepa
  • 1 šolja graška
  • so i biber po ukusu, malo muskatnog oraščića
  • 100 ml pavlake za kuvanje

Kako se pravi čorba:

U većem loncu zagrejati ulje i dodati slatku papriku, mešati kratko da pusti aromu. Sipati čorbu od povrća ili piletine i pustiti da provri. Kada čorba provri, dodati torteline i kuvati prema uputstvu sa pakovanja (obično 5-7 minuta). Dodati grašak i šargarepu. 

Da tortelini ne budu prekuvani

Kuvajte ih direktno u supi samo onoliko koliko piše na pakovanju – ako ih kuvate predugo, mogu postati gnjecavi.
Ako planirate da supu podgrevate kasnije, torteline skuvajte odvojeno i dodajte ih u supu tek pri serviranju.

Kada su tortelini skoro skuvani, dodati topljeni sir i mešati dok se potpuno ne rastopi. Dodati so, biber i muskatni oraščić po ukusu. Na kraju sipati pavlaku za kuvanje, smanjiti vatru i mešati još 2-3 minuta dok se sve lepo sjedini.

Bonus video

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima