Sastojci:

  • 230 g slanine
  • 600 g krompira, seckanog
  • 100 g crnog luka, seckanog
  • 100 g crvene paprike, ceckane
  • 850 ml pilećeg bujona
  • 230 g krem sira
  • 1 prstohvat bibera
Trik da se krompir ne raspadne!

Kada kuvate krompir, može da se desi da se raspadne. Kako ne bi došlo do toga, potrebno je samo da ubacite malo sirćeta u vodu na polovini kuvanja krompira.

Recept za gustu krompir čorbu:

Kako biste napravili ovu čorbu, ispržite slaninu dok ne porumeni, oko 10 minuta. Ocedite kriške slanine na papirnim ubrusima i iseckajte kada se dovoljno ohladi.

Krompir iseckajte, posolite i skuvajte. Procedite pa ga izgnječite gnječilicom ili u blenderu, a zatim ga pomešajte sa toplim pilećim bujonom. Umešajte krem sir, pa po vrhu pospite slaninu. Zagrejte malo na ringli pa servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čorbu od krompira i belog pasulja.

Pročitajte i kako se pravi sarma čorba, isti ukus a brže se sprema!

BONUS VIDEO

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA

StvarUkusa