Sastojci:
- 2 kašike ulja
- 1 crni luk, isečen
- 3 čena belog luka, sitno naseckana
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- 1 ½ kašičica kurkume
- 2 velika lovorova lista
- 1 prstohvat mlevene paprike
- 900 ml povrtnog bujona
- 900 g krompira, isečenog na komadiće
- 340 g šargarepe, iseckane
- 360 g seckane nemasne kuvane šunke
Recept za zimsku čorbu sa graškom:
Za čorbu zagrejte ulje u loncu . Dodajte luk i beli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Umešajte začine, kurkumu, lovorov list i papriku, pa pržite i mešajte dok ne zamiriše, 2 do 3 minuta.
Dodajte povrtni bujon, vodu, iseckani grašak, 1/2 krompira i 1/2 šargarepe. Ostavite da proključa, a zatim smanjite vatru. Pokrijte i dinstajte dok grašak ne omekša, oko 35 minuta.
Umešajte preostali krompir i šargarepu. Dodajte šunku, poklopite i dinstajte dok povrće ne omekša, dodajući još bujona ili vode po potrebi, još oko 25 minuta. Možda ćete želeti da napravite i minestrone čorbu za post na vodi.
Pročitajte kako se pravi goveđa čorba sa povrćem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Sočna baklava sa orasima
Pileća supa sa domaćim rezancima
Tradicionalan recept za slavski kolač
Nemačka krompir salata sa kobasicama
Domaći mančmelou sa musom od maline u sredini