Sastojci:

  • 2 kašičice ulja
  • so i biber po ukusu
  • 450 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk sitno isečen
  • 2 kašičice mlevenog belog luka
  • 950 g krupno seckanog zelenog kupusa
  • 2 šargarepe oljuštene, isečene na kockice
  • 950 ml goveđeg bujona
  • 680 ml paradajz sosa
  • 120 g pirinča
  • 1 lovorov list
  • 3 kašike šećera
  • 2 kašike peršuna

Recept za sarma čorbu:

Kako biste napravili sarma čorbu prvo zagrejte ulje u velikom loncu na jakoj vatri. Dodajte mleveno meso i začinite solju i biberom po ukusu. Pržite, lomeći meso lopaticom, dok ne porumeni, otprilike 4-5 minuta. Dodajte luk i beli luk pržite 2-3 minuta.

U šerpu dodajte kupus, šargarepu, goveđi bujon, paradajz sos, pirinač, lovorov list i smeđi šećer. Začinite solju i biberom po ukusu. Pustite da provri i kuvajte dok kupus i pirinač ne omekšaju.

Izvadite lovorov list i bacite. Pospite peršunom i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i aromatičnu krem čorbu od karfiola i kupusa.

Pročitajte kako se pravi gusta čorba sa piletinom i njokama

BONUS VIDEO

Instagram/corbatariflerii Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

StvarUkusa