Sastojci:
- 5 jaja
- 300 ml mleka
- 200 ml ulja
- 400 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- kašičica soli
- 450 g očišćenih pečenih crvenih paprika, iseckanih
- Za ukrašavanje:
- 400 g kisele pavlake
- 100 g majoneza
- rendani kačkavalj
Recept za slanu tortu sa pečenim paprikama:
Kako biste napravili slanu tortu prvo umutite jaja a onda dodajte mleko i ulje i sve umutite. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte mešavini jaja i opet dobro umutite.
Smesi potom dodajte iseckane paprike. Izmešajte pa prebacite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Nakon pečenja ohladite na rešetki, a zatim izvadite iz pleha da se potpuno ohladi.
Pomešajte kiselu pavlaku i majonez i premažite slanu tortu. Preko svega toga narendajte kačkavalj. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slanu tortu sa paprikom iz turšije.
Pročitajte kako da napravite i svečanu slanu tortu sa oblandama
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem