Slane torte predstavljaju pravi izazov za domaćice. Obično ih spremamo za slave, Novu godinu ili neku drugu svečanu priliku. Mogu biti sa pečenim korama ili od oblandi, krekera..Nadevi su takođe izbor domaćice i mogu se kombinovati različiti sastojci. U nastavku pogledajte recept za slanu tortu sa oblandama.
- Sastojci:
- 1 pakovanje oblandi
- 400 g šunke u listićima
- 400 g kačkavalja u listićima
- kantica pavlake
- prepečen susam
Priprema:
Oblande premazujte pavlakom, pa ređajte listiće šunke i listiće kačlkavalja. Ponavljajte do utroška materijala. Na kraju celu slanu tortu premažite pavlakom i pospite prepečenim susamom. On će dati torti poseban ukus. Stavite u frižider pre služenja da se stegne.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem