Slane torte su odlične za slave ili praznike jer su izdašne i gosti ih vole. Mogu se praviti od kupljenih kora, tost hleba ili sa krekerima. Za koju god varijantu da se odlučite slana torta će biti prva stvar koja nestaje sa stola kada poslužite. 

  • Sastojci:
  • 8 kriški tost hleb
  • 2 kuvana jajeta
  • 2 paprike iz turšije
  • sušeni paradajz
  • pola glavice crvenog luka
  • 300 g krem sira
  • zelena salata nekoliko listova
  • 150 g dimljenih pilećih prsa

Priprema:

Odsecite koricu sa hleba i premažite ga krem sirom. Stavite na tacnu. Preko poređajte zelenu salatu i dimljena prsa. Zatim još 2 kriške hleba premazane krem sirom, pa preko seckane paprike i luk. Zatim još jedan sloj hleba (premazan takođe), rendana kuvana jaja, posolite i dodajte sušeni paradajz. Stavite nenamazane poslednje 2 kriške hleba, obmotajte tortu providnom folijom i stavite u frižider najmanje sat vremena. Premažite potom celu tortu krem sirom. Ukrasite po želji.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE