Slane torte su odlične za slave ili praznike jer su izdašne i gosti ih vole. Mogu se praviti od kupljenih kora, tost hleba ili sa krekerima. Za koju god varijantu da se odlučite slana torta će biti prva stvar koja nestaje sa stola kada poslužite.
- Sastojci:
- 8 kriški tost hleb
- 2 kuvana jajeta
- 2 paprike iz turšije
- sušeni paradajz
- pola glavice crvenog luka
- 300 g krem sira
- zelena salata nekoliko listova
- 150 g dimljenih pilećih prsa
Priprema:
Odsecite koricu sa hleba i premažite ga krem sirom. Stavite na tacnu. Preko poređajte zelenu salatu i dimljena prsa. Zatim još 2 kriške hleba premazane krem sirom, pa preko seckane paprike i luk. Zatim još jedan sloj hleba (premazan takođe), rendana kuvana jaja, posolite i dodajte sušeni paradajz. Stavite nenamazane poslednje 2 kriške hleba, obmotajte tortu providnom folijom i stavite u frižider najmanje sat vremena. Premažite potom celu tortu krem sirom. Ukrasite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus