Slane torte se obično služe kao predjelo na slavama uz razne druge đakonije. Ukoliko ste ove jeseni pekli paprike i ostavljali u zamrzivaču sada ih iskoristite za ovaj ukusan recept. Slana torta sa pečenim paprikama je pravo otkriće koje će oduševiti sve goste.

  • Sastojci:
  • 450 g pečenih crvenih paprika
  • 4 jajeta
  • 220 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 300 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • so
  • Za dekoraciju:
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 50 g majoneza
  • rendani kačkavalj

Priprema:

Umutite jaja sa mlekom i uljem. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte prethodnoj smesi i sjedinite. Zatim dodajte iseckane paprike. Izmešajte dobro a onda sipajte u podmazan pleh i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvadite je iz kalupa. Pomešajte kiselu pavlaku i majonez i time filujte tortu. Preko svega toga narendati kačkavalj ili dekorišite po vašem izboru!

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE