Slane torte se obično služe kao predjelo na slavama uz razne druge đakonije. Ukoliko ste ove jeseni pekli paprike i ostavljali u zamrzivaču sada ih iskoristite za ovaj ukusan recept. Slana torta sa pečenim paprikama je pravo otkriće koje će oduševiti sve goste.
- Sastojci:
- 450 g pečenih crvenih paprika
- 4 jajeta
- 220 ml mleka
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- so
- Za dekoraciju:
- 2 čaše kisele pavlake
- 50 g majoneza
- rendani kačkavalj
Priprema:
Umutite jaja sa mlekom i uljem. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i so, pa dodajte prethodnoj smesi i sjedinite. Zatim dodajte iseckane paprike. Izmešajte dobro a onda sipajte u podmazan pleh i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Kada se kora ohladi izvadite je iz kalupa. Pomešajte kiselu pavlaku i majonez i time filujte tortu. Preko svega toga narendati kačkavalj ili dekorišite po vašem izboru!
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKE KOLAČE i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus