Kako nam se približavaju slave, svaka domaćica razmišlja o tome šta će poslužiti. Salate i predjelo je nešto čemu se posvećuje dodatna pažnja. A kako je sezona zimnice pečene paprike su sastojak koji upotpunjuje sva jela. Ova salata podseća na rusku samo što ne ide puno povrća, ali umesto toga stavite pečene paprike.
Kremasti preliv od majoneza i pavlake će vas oduševiti. Poslužite je na nekoj slavi ili proslavi i garantujemo vam da će se odmah razgrabiti.
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 8 pečenih paprika
- 350 g tvrdog sira
- 350 g šunkarice
- 100 g majoneza
- 1 kisela pavlaka
Priprema:
Jaja, šunku i sir izrendajte, a paprike očistite i iseckajte. U posudu stavite prvo paprike, sir, jaja i na kraju šunku. Poslite po želji, pa sipajte majonez, promešajte, a zatim i pavlaku. Sve sjedinite. Ohladite.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus