Ruska salata je svima omiljena i ona je jedan od razloga zašto svi čekaju praznike, ali kada probate kremastu salatu sa pečenim paprikama, zaboravićete na sve druge.
Kako nam se približavaju slave, svaka domaćica razmišlja o tome šta će poslužiti. Salate i predjelo je nešto čemu se posvećuje dodatna pažnja. A kako je sezona zimnice pečene paprike su sastojak koji upotpunjuje sva jela. Ova salata podseća na rusku samo što ne ide puno povrća, ali umesto toga stavite pečene paprike.
Kremasti preliv od majoneza i pavlake će vas oduševiti. Poslužite je na nekoj slavi ili proslavi i garantujemo vam da će se odmah razgrabiti.
Sastojci:
- 4 kuvana jajeta
- 8 pečenih paprika
- 350 g tvrdog sira
- 350 g šunkarice
- 100 g majoneza
- 1 kisela pavlaka
Priprema:
Jaja, šunku i sir izrendajte, a paprike očistite i iseckajte. U posudu stavite prvo paprike, sir, jaja i na kraju šunku. Poslite po želji, pa sipajte majonez, promešajte, a zatim i pavlaku. Sve sjedinite. Ohladite.
Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.