Sada je sezona pečenih paprika i svako jelo od njih je jako ukusno. Kada ih pripremite u sosu, neće vam faliti ni meso. Obrok koji možete da poslužite sa domaćim hlebom ili somunom, koji ćete vruć umakati u predivan sos. Od pečenih paprika može da se napravi i salata i musaka, ali i da se napune sirom, pa ispohuju. Ali probajte ovaj jednostavan recept koji vam neće oduzeti puno vremena, a ukus će vas oduševiti. 

Sastojci:

  • 4 paradajza
  • 2 crna luka
  • 7 paprika
  • peršun

Priprema:

Paradajz prelijte ključalom vodom i ostavite par minuta. Zatim skinite kožicu, pa isecite na sitne kockice, a i luk isecite sitno. Propržite luk dok ne dobije zlatnu boju, a onda dodajte i paradajz. Posolite i pobibrite, pa poklopite i krčkajte neko vreme. Paprike operite, pa stavite na pleh obložen pek papirom. Pecite na 180°C nekih pola sata. Kada se malo prohlade oljuštite, pa stavite u tiganj gde se sos krčka. Još malo posolite, pa krčkajte još neko vreme. Pospite seckanim peršunom.