Griz je odlična poslastica koju smo obično kao deca jeli posle ručka. I danas volimo da se počastimo slatkim grizom, u koji možete da  dodate bilo koji sastojak po vašoj želji. Mi vam sada nudimo odličan recept za 'pitu' sa grizom. Možete je poslužiti za doručak ili večeru

Ako želite u smesu možete da dodate i sir, a ako poslužite sa domaćim kiselim mlekom to je pun pogodak. 

Sastojci:

  • 250 g griza 
  • 1 jaje 
  • 100 ml ulja 
  • 300 ml mleka
  • 1 kesica praška za pecivo
  • malo soli 

Priprema:

Griz i ulje dobro sjedinite. Zatim dodajte jaje, prašak za pecivo i so. Promešajte, pa sipajte mleko. Dobićete retku smesu. Sipajte u tiganj, poklopite i pecite na niskoj temperatri nekih 15 minuta, a zatim okrenite. Isto pecite nekih 15 minuta. Servirajte sa kiselim mlekom.