Griz je odlična poslastica koju smo obično kao deca jeli posle ručka. I danas volimo da se počastimo slatkim grizom, u koji možete da dodate bilo koji sastojak po vašoj želji. Mi vam sada nudimo odličan recept za 'pitu' sa grizom. Možete je poslužiti za doručak ili večeru.
Ako želite u smesu možete da dodate i sir, a ako poslužite sa domaćim kiselim mlekom to je pun pogodak.
Sastojci:
- 250 g griza
- 1 jaje
- 100 ml ulja
- 300 ml mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- malo soli
Priprema:
Griz i ulje dobro sjedinite. Zatim dodajte jaje, prašak za pecivo i so. Promešajte, pa sipajte mleko. Dobićete retku smesu. Sipajte u tiganj, poklopite i pecite na niskoj temperatri nekih 15 minuta, a zatim okrenite. Isto pecite nekih 15 minuta. Servirajte sa kiselim mlekom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem