Ako vam treba brzinski ručak bez puno muke, onda je ovo recept za vam. Samo iseckate sastojke, prelijete sosom od pavlake i zapečete u rerni. Nikad lakše i sa manje para nećete napraviti obrok koji će svi obožavati. Ako vam je potrebno samo povećajte sastojke.
Belo meso, ali i tikvice su omiljene namirnice, a još kada ih zapečete u sosu oni postaju još sočniji i ukusniji. Posle ovako dobro ručka počastite sebe i porodicu izvrsnim kolačem.
Sastojci:
- 1 pileći file
- 1 tikvica
- 3 jajeta
- 200 ml pavlake
- 1 paradajz
- 100 g sira
Priprema:
Tikvicu isecite na tanke kolutove, a meso na kockice. Stavite u posudu za pečenje tikvice, pa meso. Posolite, pobiberite i sipajte beli luk u prahu. Jaja umutite, pa dodajte kiselu pavlaku. Sipajte sos preko mesa. Paradajz isecite na kolutove i poređajte preko. Sve to pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 180°C nekih 40 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus