Ako vam treba brzinski ručak bez puno muke, onda je ovo recept za vam. Samo iseckate sastojke, prelijete sosom od pavlake i zapečete u rerni. Nikad lakše i sa manje para nećete napraviti obrok koji će svi obožavati. Ako vam je potrebno samo povećajte sastojke. 

Belo meso, ali i tikvice su omiljene namirnice, a još kada ih zapečete u sosu oni postaju još sočniji i ukusniji. Posle ovako dobro ručka počastite sebe i porodicu izvrsnim kolačem

Sastojci:

  • 1 pileći file 
  • 1 tikvica 
  • 3 jajeta 
  • 200 ml pavlake 
  • 1 paradajz 
  • 100 g sira 

Priprema:

Tikvicu isecite na tanke kolutove, a meso na kockice. Stavite u posudu za pečenje tikvice, pa meso. Posolite, pobiberite i sipajte beli luk u prahu. Jaja umutite, pa dodajte kiselu pavlaku. Sipajte sos preko mesa. Paradajz isecite na kolutove i poređajte preko. Sve to pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na 180°C nekih 40 minuta.