Čokoladna kora, fil od vanile i preko istopljena čokolada. Da li postoji bolji recept za kolač? Skoro sve sastojke imate kod kuće, sem možda pudinga i kakaoa. Ovu ukusnu poslasticu napravite ako su vam se najavili gosti i želite da ih impresionirate. Ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam ovaj kolač uspeo tako da obaevzno probajte da ga pripremite.
Sastojci su raznovrsni, pa će se dopasti i ljubiteljima samo čokoladnih poslastica, ali i onima koji vole kremaste i lagane deserte.
Sastojci:
Za koru:
- 4 jajeta
- 1 kesica vanilin šećera
- 200 g šećera
- 100 ml ulja
- 190 g brašna
- 30 g kakao praha
- 1 kesica praška za pecivo
Za fil:
- 2 jajeta
- 200 g šećera
- 1 kesica pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 150 g putera
- 200 g slatke pavlake
Još:
- 150 g otopljene čokolade
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i vanilin šećer. Nastavite da mutite, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sjedinite varjačom. Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 30 minuta. Podelite na 2 dela.
U šerpu sipajte jaja i šećer i kuvajte dok mutite, zatim dodajte puding i promešajte dobro. Sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi 30 minuta. Zatim umutite, pa dodajte puter i umutite, a onda i umućenu slatku pavlaku. Sve sjedinite mikserom. Sipajte preko prve kore pola fila, pa stavite drugu koru i preko preostali fil. Prelijte istopljenom čokoladom i ohladite u frižideru 2 sata.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus