Čokoladna kora, fil od vanile i preko istopljena čokolada. Da li postoji bolji recept za kolač? Skoro sve sastojke imate kod kuće, sem možda pudinga i kakaoa. Ovu ukusnu poslasticu napravite ako su vam se najavili gosti i želite da ih impresionirate. Ne morate da budete iskusna domaćica kako bi vam ovaj kolač uspeo tako da obaevzno probajte da ga pripremite. 

Sastojci su raznovrsni, pa će se dopasti i ljubiteljima samo čokoladnih poslastica, ali i onima koji vole kremaste i lagane deserte. 

Sastojci:

Za koru:

  • 4 jajeta 
  • 1 kesica vanilin šećera 
  • 200 g šećera 
  • 100 ml ulja 
  • 190 g brašna 
  • 30 g kakao praha 
  • 1 kesica praška za pecivo 

Za fil:

  • 2 jajeta 
  • 200 g šećera 
  • 1 kesica pudinga od vanile 
  • 500 ml mleka 
  • 150 g putera 
  • 200 g slatke pavlake

Još:

  • 150 g otopljene čokolade 

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, pa dodajte ulje i vanilin šećer. Nastavite da mutite, pa dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Sjedinite varjačom. Sipajte smesu u kalup obložen pek papirom i pecite na 180°C nekih 30 minuta. Podelite na 2 dela. 
U šerpu sipajte jaja i šećer i kuvajte dok mutite, zatim dodajte puding i promešajte dobro. Sipajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne. Ostavite da se ohladi 30 minuta. Zatim umutite, pa dodajte puter i umutite, a onda i umućenu slatku pavlaku. Sve sjedinite mikserom. Sipajte preko prve kore pola fila, pa stavite drugu koru i preko preostali fil. Prelijte istopljenom čokoladom i ohladite u frižideru 2 sata.