Recepata za brze kolače koji se ne peku nikad dosta, a ovo je jedan od njih. Ananas mu daje osvežavajući ukus, a kokos poseban šmek. Ako ste u žurbi onda uštedite vreme i nemojte da pečete koru nego pripremite kolač sa podlogom od keksa. Pročitajte i kako italijani spremaju domaće piškote, sigurno će vam zatrebati. 

Sastojci:

  • 300 g keksa 
  • 200 ml mleka 

Za fil:

  • 2 žumanceta 
  • 100 g šećera 
  • 40 g skroba 
  • 50 g brašna 
  • 800 ml mleka 
  • 200 g putera, sobne temperature 
  • 200 g ananasa iz konzerve 
  • 30 g kokosa 

Priprema:

Žumanca, šećer i malo mleka umutite. Zatim dodajte skrob i brašno pa sjedinite i sipajte preostalo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ohladite. Puter umutite, pa u njega dodajte ohlađenu smesu i sjedinite mikserom. Keks umočite u mleko ređajte u kalup, pa sipajte deo fila i preko seckani ananas. Ređajte tako dok sve ne utrošite, a poslednji sloj treba da bude fil. Pospite kokosom i ohladite nekih 2 sata u frižideru.