Recepata za brze kolače koji se ne peku nikad dosta, a ovo je jedan od njih. Ananas mu daje osvežavajući ukus, a kokos poseban šmek. Ako ste u žurbi onda uštedite vreme i nemojte da pečete koru nego pripremite kolač sa podlogom od keksa. Pročitajte i kako italijani spremaju domaće piškote, sigurno će vam zatrebati.
Sastojci:
- 300 g keksa
- 200 ml mleka
Za fil:
- 2 žumanceta
- 100 g šećera
- 40 g skroba
- 50 g brašna
- 800 ml mleka
- 200 g putera, sobne temperature
- 200 g ananasa iz konzerve
- 30 g kokosa
Priprema:
Žumanca, šećer i malo mleka umutite. Zatim dodajte skrob i brašno pa sjedinite i sipajte preostalo mleko. Kuvajte dok se ne zgusne uz konstantno mešanje. Pokrijte i ohladite. Puter umutite, pa u njega dodajte ohlađenu smesu i sjedinite mikserom. Keks umočite u mleko ređajte u kalup, pa sipajte deo fila i preko seckani ananas. Ređajte tako dok sve ne utrošite, a poslednji sloj treba da bude fil. Pospite kokosom i ohladite nekih 2 sata u frižideru.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus