Obradujte vaše najmilije i napravite im obrok za pamćenje. Pljeskavice i burgere svi vole, ali sada im napravite pljeskavice od piletine sa dodatkom griza koje su toliko sočne da vam ne treba prilog. A da bi ručak bio kompletan poslužite pileće pljeskavice uz caciki salatu.
Sastojci:
- 1 kg mlevene piletine
- so, crni biber
- ulje
- 2 glavice crnog luka
- 1 kašika pavlake ili majoneza
- jedno jaje
- 7-8 kašika griza
Priprema:
Isecite luk na sitno. Dodajte luk mlevenoj piletini, zatim stavite so po ukusu, crni biber, razbijte jaje, dodate griz, kiselu pavlaki i sve dobro izmešamo tako da su sastojci ravnomerno raspoređeni.
Savet: Možete dodati majonez umesto pavlake ako više volite.
Gotova mevena piletina za pljesakvice treba da odstoji 10-15 minuta. Nakon toga oblikujte rukom pljeskavice i pržite u tiganju na zagrejanom ulju.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus