Kad ispečete pljeskavicu na roštilju, možete da je začinite na sto načina, ali koji je najbolji način da to uradite dok je još na vatri?

Grem Eliot, sudija u rijalitiju MasterChef, savetuje da u burger ubacite kocku leda.

Možda zvuči ludo, ali ako stavite kocku leda u debeli hamburger, sprečićete njegovo isušivanje - a suv burger jedan je od glavnih razloga zašto su neki burgeri lošiji od drugih.

Pogledajte i Naučnici savetuju: Ovako se pravi najukusniji hamburger

Eliot je u intervjuu za Fox News dodao i da je jedna od najvećih grešaka koje ljudi prave tokom roštiljanja to da prave burgere od iste smeše od koje bi napravili i rolat od mlevenog mesa, odnosno s dodatim lukom, paprikom i drugim začinima. Umesto toga, savetuje on, koristite samo obično nezačinjeno mleveno meso.

Ovaj stručnjak za burgere savetuje da im dodate sos od belog luka i ulja, grilovani luk, topljeni bri sir i svežu rukolu. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - StvarUkusa