Iskoristite leto i oljuštite koru od neprskanih jabuka i stavite ih da se suši. Najviše vitamina i hranjivih sastojaka nalazi se upravo u kori jabuke, koju nažalost, mnogi roditelji skidaju kada komadiće ovog voća daju svojoj deci.
Pročitajte i 5 sorti jabuka za svačiji ukus
Jabuke možete izrendati i zamrznuti, pa tako za zimsko doba imaćete spremne paketiće za pripremanje pite od jabuka ili neke druge poslastice. Ako volite kompote, jabuke isecite na kolutove i zamrznite.
Ali, koru nikako nemojte bacati, već je ostavite da se osuši. Od nje ćete u zimskim mesecima skuvati ukusan čaj koji će pokrenuti vašu energiju. Osim toga, ona podstiče i probavu, a i cirkulaciju.
Pročitajte i Lenja pita s jabukama
Kada članove vaše porodice napadnu razne prehlade, ovaj čaj će pomoći u eliminaciji sekreta i "otpušiti" nos.
Ovaj čaj zbog odličnog ukusa vole i deca i odrasli, a svakako ga obogatite i štapićem cimeta koji je takođe lekovit, pa i medom i limunom. Beli šećer svakako pokušajte da izbegnete.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Večernji list
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem