Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ne bacajte vitamine: Evo zašto treba da čuvate koru od jabuke

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Zbog zdravlja pojedite jednu jabuku na dan, ali nikako bez kore.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

Iskoristite leto i oljuštite koru od neprskanih jabuka i stavite ih da se suši. Najviše vitamina i hranjivih sastojaka nalazi se upravo u kori jabuke, koju nažalost, mnogi roditelji skidaju kada komadiće ovog voća daju svojoj deci. 

Pročitajte i 5 sorti jabuka za svačiji ukus

Jabuke možete izrendati i zamrznuti, pa tako za zimsko doba imaćete spremne paketiće za pripremanje pite od jabuka ili neke druge poslastice. Ako volite kompote, jabuke isecite na kolutove i zamrznite. 

Ali, koru nikako nemojte bacati, već je ostavite da se osuši. Od nje ćete u zimskim mesecima skuvati ukusan čaj koji će pokrenuti vašu energiju.  Osim toga, ona podstiče i probavu, a i cirkulaciju. 

Pročitajte i Lenja pita s jabukama

Kada članove vaše porodice napadnu razne prehlade, ovaj čaj će pomoći u eliminaciji sekreta i "otpušiti" nos.

Ovaj čaj zbog odličnog ukusa vole i deca i odrasli, a svakako ga obogatite i štapićem cimeta koji je takođe lekovit, pa i medom i limunom. Beli šećer svakako pokušajte da izbegnete. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

Izvor: Večernji list

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti