Pljeskavice najčešće pravimo od mlevenog mesa i začina. Ipak, njih možete napraviti i bez mesa, a evo i kako. Sa malo sastojaka, brzo i lako do ukusnog obroka ili priloga. Sve sto vam je potrebno su ostaci pire krompira od ručka prethodnog dana, malo sira, jaja začina i 15 minuta.
Sastojci:
- pire krompir
- 1-2 jaja (zavisno od toga koliko je pirea ostalo)
- 100 – 150 g sira
- 1 manja glavica crnog luka sitno naseckan ili mladi luk
- so, biber i začin po ukusu
- seckani peršun
- 1 sitno seckana paprika
- 2 kašike brašna ili prezli
Priprema:
U pire dodati luk, jaja, usitnjen sir, brašno i papriku. Sve dobro izmešati, pa dodati peršun, so i biber i začin. Rukama formirati oblik pljeskavica pa ih malo uvaljati u brašno. U tiganju na malo ulja ili masti pržiti “pljeskavice” kako bi dobile rumenu i krckavu koricu.Pržene pljeskavice vaditi na ubrus da bi papir upio višak masnoće. Poslužiti ih tople, uz kiselu pavlaku i dodatke po ukusu. Idealne su za lagani letnji ručak.
Recept poslala Tanja Đorđević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem