Pljeskavice najčešće pravimo od mlevenog mesa i začina. Ipak, njih možete napraviti i bez mesa, a evo i kako.

Potrebno je: 

  • 2 slatke, sveže paprike i jedna ljuta
  • 150 g sira
  • 2 šargarepe
  • 40 g rendanog kačkavalja
  • 2 kuvana oljuštena krompira
  • ulje, so, mleveni crni biber

Priprema:

U dublji sud umutimo viljuškom jaja. Dodamo narendane krompire, sir i šargarepu. Sitnije isečemo parike i dodamo u sud.  Dodamo  narendani  kačkavalj. Posolimo i mešamo kašikom dok se smesa ne sjedini. Rukama oblikujemo pljeskavice i pržimo na zagrejanom ulju.

Ispržene pljeskavice stavljamo na tanjir obložen  papirnom salvetom da upije višak masnoće.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor:kuvajmo-blogovski.com