Pljeskavice najčešće pravimo od mlevenog mesa i začina. Ipak, njih možete napraviti i bez mesa, a evo i kako.
Potrebno je:
- 2 slatke, sveže paprike i jedna ljuta
- 150 g sira
- 2 šargarepe
- 40 g rendanog kačkavalja
- 2 kuvana oljuštena krompira
- ulje, so, mleveni crni biber
Priprema:
U dublji sud umutimo viljuškom jaja. Dodamo narendane krompire, sir i šargarepu. Sitnije isečemo parike i dodamo u sud. Dodamo narendani kačkavalj. Posolimo i mešamo kašikom dok se smesa ne sjedini. Rukama oblikujemo pljeskavice i pržimo na zagrejanom ulju.
Ispržene pljeskavice stavljamo na tanjir obložen papirnom salvetom da upije višak masnoće.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno