Predlog za ručak koji će se svima svideti. Možete da servirate uz prilog od povrća i sezonsku salatu.
Sastojci:
- 400 g mlevenog mesa
- 200 g kačkavalja isečenog na kockice
- 2 jajeta
- 2 kašike prezli
- 2 glavice rendanog crnog luka
- 3 čena rendanog belog luka
- so, biber
- crvena mlevena paprika po ukusu
Priprema:
Dobro umesite meso s kockicama kačkavalja, jajima, rendanim crnim i belim lukom, solju, biberom i mlevenom paprikom. Meso za pljeskavice sjedinjujte pesnicama, jer jedino tako postaje kompaktno i neće da se raspada. Zatim ostavite meso da odstoji bar 15 minuta. Vlažnim rukama pravite pljeskavice, svaku uvaljajte u prezle i pržite na vrelom ulju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus