Predlog za ručak koji će se svima svideti. Možete da servirate uz prilog od povrća i sezonsku salatu.

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 200 g kačkavalja isečenog na kockice
  • 2 jajeta
  • 2 kašike prezli
  • 2 glavice rendanog crnog luka
  • 3 čena rendanog belog luka
  • so, biber
  • crvena mlevena paprika po ukusu

Priprema:

Dobro umesite meso s kockicama kačkavalja, jajima, rendanim crnim i belim lukom, solju, biberom i mlevenom paprikom. Meso za pljeskavice sjedinjujte pesnicama, jer jedino tako postaje kompaktno i neće da se raspada. Zatim ostavite meso da odstoji bar 15 minuta. Vlažnim rukama pravite pljeskavice, svaku uvaljajte u prezle i pržite na vrelom ulju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs