Počastite se lazanjama na malo drugačiji način. Umesto mesa stavite tikvice i dobićete potpuno novo jelo drugačijeg ukusa. A ukoliko ste ljubitelji italijanskih specijaliteta isprobajte i recept za kanelone. Kako bi vam lazanje uspele svaki put pridržavajte se ova 3 pravila.
Sastojci:
- 2 pavlake u čaši
- 250g kačkavalja gauda
- 40g parmezana
- 1 veća tikvica
- 250g kora za lazanje
Priprema:
Parmezan, gaudu i pavlaku dobro promešajte u jednoj činiji da dobijete ujednačenu smesu. Tikvice isecite na tanke listiće po dužini.Kore za lazanje potopite kratko u toploj vodi da omekašaju. Pleh u kom ćete peći malo podmažite pa ređajte prvo kore, fil, pa tikvice, tako do utroška materijala.
Ukoliko ne volite ručak bez mesa, možete dodati mleveno meso ili piletinu između slojeva.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus