Počastite se lazanjama na malo drugačiji način. Umesto mesa stavite tikvice i dobićete potpuno novo jelo drugačijeg ukusa. A ukoliko ste ljubitelji italijanskih specijaliteta isprobajte i recept za kanelone. Kako bi vam lazanje uspele svaki put pridržavajte se ova 3 pravila.

Sastojci:

  • 2 pavlake u čaši
  • 250g kačkavalja gauda
  • 40g parmezana
  • 1 veća tikvica
  • 250g kora za lazanje

Priprema:

Parmezan, gaudu i pavlaku dobro promešajte u jednoj činiji da dobijete ujednačenu smesu. Tikvice isecite na tanke listiće po dužini.Kore za lazanje potopite kratko u toploj vodi da omekašaju. Pleh u kom ćete peći malo podmažite pa ređajte prvo kore, fil, pa tikvice, tako do utroška materijala.

Ukoliko ne volite ručak bez mesa, možete dodati mleveno meso ili piletinu između slojeva.