Počastite se lazanjama na malo drugačiji način. Umesto mesa stavite tikvice i dobićete potpuno novo jelo drugačijeg ukusa. A ukoliko ste ljubitelji italijanskih specijaliteta isprobajte i recept za kanelone. Kako bi vam lazanje uspele svaki put pridržavajte se ova 3 pravila.
Sastojci:
- 2 pavlake u čaši
- 250g kačkavalja gauda
- 40g parmezana
- 1 veća tikvica
- 250g kora za lazanje
Priprema:
Parmezan, gaudu i pavlaku dobro promešajte u jednoj činiji da dobijete ujednačenu smesu. Tikvice isecite na tanke listiće po dužini.Kore za lazanje potopite kratko u toploj vodi da omekašaju. Pleh u kom ćete peći malo podmažite pa ređajte prvo kore, fil, pa tikvice, tako do utroška materijala.
Ukoliko ne volite ručak bez mesa, možete dodati mleveno meso ili piletinu između slojeva.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem