Da li postoji neko ko ne voli picu? Ali, sada umesto da mesite testo za picu napravite ga kao palačinku sa omiljenim letnjim povrćem - tikvicama. Baš se lako pravi, a ako vam se ne dopada naš izbor priloga vi možete da stavite nešto po vašem ukusu. Mada testo od tikvica, sir, viršle i paradajz su odlična kombinacija.
Ovo je odlična ideja za brzu večeru, ali isto tako možete da jedete i za ručak. Umesto klasičnih pica kao što su margarita, kaprićoza... napravite ovo jelo zanimljivog ukusa.
Sastojci:
- 400 g tikvica
- 1 jaje
- 5 kašika brašna
- 150-200 g viršli
- 150 g sira
- 3 paradajza
Priprema:
Izrendajte tikvice, pa iscedite suvišnu tečnost. U tikvice dodajte jaje i začinite, pa promešajte. Ako želite možete da dodate i jednu kašičicu pavlake ili majoneza u smesu. Zatim sipajte brašno i sve sjedinite. U tiganju zagrejte malo ulja, pa sipajte smesu. Pecite 10 minuta poklopljeno, a zatim okrenite uz pomoć, pa sačekajte minut do dva i poređajte isecakne viršle i paradajz na kolutove. Preko stavite rendani kačkavalj. Ako želite stavite i neke sveže seckane začine, kao što su peršun, mirođija, luk... Pecite poklopljeno još nekih 5 minuta.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus