Ako nemate ideju šta da spremite za ručak, onda probajte savršene pljeskavice od tikvica. Nećete potrošiti puno para jer sve sastojke imate kod kuće, sem možda tikvica koje sada možete da nađete za baš male pare. Za pripremu vam treba par minuta i za pečenje 7. Nikad lakše i brže nećete napravite ukusno jelo. Možete da služite sa salatom i hlebom, ali i sa nečim drugim po vašoj želji.
Sastojci:
- 470 g tikvica
- 3 jajeta
- so
- 150 g feta sira
- 5 kašika kukuruznog brašna
- prstohvat praška za pecivo
Priprema:
Tikvice izrendajte i posolite, pa ostavite da odstoje 30 minuta. Nakon toga ih iscedite od suvišne tečnosti. Dodajte usitnjenu fetu, kukuruzno brašno, prašak za pecivo, jaja, so, pa sve sastojke dobro promešajte. U tiganju dobro zagrejte ulje. Kašikom stavljajte pljeskavice na zagrejani tiganj. Pecite na srednjoj temperaturi 5 minuta sa donje strane, pa ih okrenite na drugu stranu i pecite je još 2 minuta sa druge strane. Tokom prženja tiganj poklopite. Poslužite uz kisielu pavlaku ili kiselo mleko.
Izvor: cooking.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus