Hrskava i sočna , ova pica je rajski užitak za sve ljubitelje italijanskih specijaliteta.

1. Uključite rernu na 250 stepeni ili na jače ukoliko je to potrebno. Stavite tacnu za pečenje u rernu i sačekajte da se zagreje.
2. Podelite testo na nekoliko delova.
3. Očistite paradajz i iseckajte ga na kriške. Lagano stisnite komadiće kako biste iscedili višak soka i semenki. Zatim stavite paradajz sa belim lukom i pola bosiljka u blender. Mutite dok se paradajz ne pretvori u sos.
4. Stavite malo sosa na testo od pice i pospite ga polovinom iseckanog parčeta mocarele. Ostavite malo mesta između parčića.
5. Zatim postavite picu na zagrejani pleh i pecite od 5 do 10 minuta (vreme pečenja zavisi od temperature koju prethodno podesite)
6. Pica je gotova kada je kora hrskava i rumena i kada se sir topi. Nakon što je izvadite iz rerne, stavite bosiljak na nju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na InstagramuIzvor: stvarukusa.rs