1. Uključite rernu na 250 stepeni ili na jače ukoliko je to potrebno. Stavite tacnu za pečenje u rernu i sačekajte da se zagreje.
2. Podelite testo na nekoliko delova.
3. Očistite paradajz i iseckajte ga na kriške. Lagano stisnite komadiće kako biste iscedili višak soka i semenki. Zatim stavite paradajz sa belim lukom i pola bosiljka u blender. Mutite dok se paradajz ne pretvori u sos.
4. Stavite malo sosa na testo od pice i pospite ga polovinom iseckanog parčeta mocarele. Ostavite malo mesta između parčića.
5. Zatim postavite picu na zagrejani pleh i pecite od 5 do 10 minuta (vreme pečenja zavisi od temperature koju prethodno podesite)
6. Pica je gotova kada je kora hrskava i rumena i kada se sir topi. Nakon što je izvadite iz rerne, stavite bosiljak na nju.
Izvor: stvarukusa.rs
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Mađarica kolač za sve prilike
Faširane pileće šnicle sa sirom i začinskim biljem
Kiflice punjene sirom i kulenom
Domaćinska musaka sa lukom i slaninom