Ove fantastične keksiće možete napraviti na dva načina. Kombinujte vlašac i beli luk ili pak dodajte crvenu mlevenu papriku.
Domaći krekeri koje smo tako dobili pikantni su i veoma ukusni, a i vizualno dovoljno različiti da probude znatiželju čim ih poslužite na stolu. Naravno, savršeni su i za isprobavanje vaših vlastitih kombinacija!
- 200 grama glatkog brašna
- 80 grama omekšalog maslaca
- 40 grama parmezana
- 5 grama nasečenog vlasca
- 2 češnja belog luka
- 5 grama slatke mlevene crvene paprike
- 2 žumanca
- 2 žumanceta
- U posudu staviti brašno, parmezan i maslac i umesiti mrvičasto testo.
- Zatim kratko ulupati žumanca i dodati ih u smesu.
- Opet sve izmešati.
- Da bi se dobilo glatko testo dodati vode (sveukupno 8 kašika vode).
- Umesiti glatko testo, te ga preseći u dve polovine.
- U jednu polovinu dodati vlasac i dobro ga umesiti.
- U drugu polovinu ubaciti slatku mlevenu crvenu papriku i takođe dobro umesiti.
- Obe polovine umotati u prozirnu foliju te staviti na pola sata u frižider da se sastojci prožmu.
- Nakon pola sata očistiti beli luk i naseći ga na male komadiće, pa staviti sa strane.
- Pobrašniti podlogu te na njoj razvaljati testo s vlašcem na debljinu oko 3 do 5 milimetara.
- Posuti testo s naseckanim belim lukom i proći valjkom preko njih.
- Kalupom iseći krekere.
- Poslagati ih u pleh na kojem se nalazi papir za pečenje.
- Za premazivanje ulupati preostala žumanca i njima premazati krekere.
- Peku se u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 15 minuta.
- Dok se peku krekeri s vlascem i belim luko,, na pobrašnjenoj podlozi razvaljati testo s mlevenom paprikom na debljinu od 3 do 5 milimetara.
- Kalupom seći krekere, te ih slagati u pleh na kojem se nalazi papir za pečenje.
- Premazati ih žumancima i peći kao i krekere s vlascem i belim lukom, na 200 stepeni 15 minuta.
- Sveukupno je ispalo 30 komada.
Izvor: recepttura.com
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus