Domaće pecivo neobičnog naziva "svekrvin jezik" oduševiće vas svojim ukusom.
Sastojci:
300 grama prosejanog brašna
210 mililitara mlake vode
dve kašike ulja
pola kašike soli
3 grama kvasca
1 čen belog luka
ruzmarin
mlevena dimljena paprika
maslinovo ulje
krupna morska so
Priprema:
Pomešajte brašno, kvasac, so, ulje i vodu i mesite dok ne dobijete glatko i mekano testo.
Činiju sa testom prekrijte kesom ili plastičnom folijom, te ostavite na toplom mestu da nadođe.
Ponovo ga premesite i podelite na dva dela. Svaku polovinu testa podelite na pet delova i oblikujte loptice.
Ostavite 10 minuta da se testo odmori. Svaku lopticu razvijate u oblik jezika i premažite po želji.
Domaćice uglavnom premažu testo maslinovim uljem, posipaju začinima, belik lukom ili paprikom. Pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 Celzijusa.
Ovaj domaći hleb možete servirati topao ili hladan, kako god volite, a možete ga jesti u uz neki sos.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stil.kurir.rs
Šampinjoni punjeni orasima za posno slavsko predjelo
Krompir zapečen sa kobasicama i sirom
Zapečeni makaroni sa sirom i slaninom
Recept za svinjetinu sa sosom od senfa
Kako da napravite najhrskaviji karfiol