Uspeva uvek i u svakoj varijanti.
Sastojci:
4 šolje tople vode
6 kašika šećera
4 kašike instant kvasca
1 šolja biljnog ulja
2 kašike soli
10-12 šolja brašna
Priprema:
U većoj posudi pomešajte vodu, šećer i kvasac, i ostavite da odstoji 2-3 minuta. Zatim dodajte ulje, so i brašno i umesite testo. Prvo sipajte 10 šolja brašna, mesite, pa zatim dodajte malo po malo brašna tako da dobijete vlažno, ali ne lepljivo testo, piše Stil.kurir.rs.
Ostavite da stoji desetak minuta, pa premesite rukom. Ponovite postupak još 4-5 puta.
Dobili ste univerzalno testo i sada se zabavite sa njim kako želite - podelite ga na 3 dela i ispecite 3 baget hleba, u živo testo nabacajte komadiće čokolade, pa ispecite čokoladne hlepčiće, rastanjite ga i napravite punjene ili prazne kiflice... Šta god poželite!
Pre pečenja, premažite pripremljeno testo žumancetom, i po želji pospite susamom, kimom, semenkama... Pecite oko 20-30 minuta na 200 stepeni, u zavisnosti od debljine testa. Uživajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stil.kurir.rs
Bezglutenski posni slavski kolač
Vazdušaste kiflice zalivene jogurtom
Zapečeni posni prebranac
Najlepši ukrasi za slavske kolače
Recept za najbolji kikiriki puter