Uspeva uvek i u svakoj varijanti.
Sastojci:
4 šolje tople vode
6 kašika šećera
4 kašike instant kvasca
1 šolja biljnog ulja
2 kašike soli
10-12 šolja brašna
Priprema:
U većoj posudi pomešajte vodu, šećer i kvasac, i ostavite da odstoji 2-3 minuta. Zatim dodajte ulje, so i brašno i umesite testo. Prvo sipajte 10 šolja brašna, mesite, pa zatim dodajte malo po malo brašna tako da dobijete vlažno, ali ne lepljivo testo, piše Stil.kurir.rs.
Ostavite da stoji desetak minuta, pa premesite rukom. Ponovite postupak još 4-5 puta.
Dobili ste univerzalno testo i sada se zabavite sa njim kako želite - podelite ga na 3 dela i ispecite 3 baget hleba, u živo testo nabacajte komadiće čokolade, pa ispecite čokoladne hlepčiće, rastanjite ga i napravite punjene ili prazne kiflice... Šta god poželite!
Pre pečenja, premažite pripremljeno testo žumancetom, i po želji pospite susamom, kimom, semenkama... Pecite oko 20-30 minuta na 200 stepeni, u zavisnosti od debljine testa. Uživajte!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Stil.kurir.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus