Napravite lazanje savršenog mirisa, ukusa i teksture.

Za mesni deo dovoljna je i vezica šargarepe peršuna i celera

Umak od mesa za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korenastog povrća koje se može pronaći u vezici . Naravno da je meso bitan sastojak, ali ono što daje poseban šmek je vezica šargarepe, celera i peršuna. Bitno je da je povrće sitno naseckano kako bi se na vreme skuvalo i omekšalo, a ostatak pripreme umaka će biti lagan, usputni posao.

Domaći listovi za lazanje

Kupite domaće sveže listove koji će lazanje učiniti kremastijim i ukusnijim. Sveže testo lepše se sjedinjuje s ostatkom sastojaka, pa ga nije potrebno kuvati pre sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Testo možete pripremiti i sami.

Bešamel je bitan sastojak

Nemojte preskočiti bešamel niti ga menjati drugim belim sosovima. Jednostavan je za pripremu, a jelu daje divan kremast i bogat ukus. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela, pa nikako nemojte preskočiti da dobro začinite svoj gusti, kremasti sos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr