Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uz pomoć ova tri trika lazanje će vam baš uvek uspeti

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Uz pomoć ova tri trika lazanje će vam baš uvek uspeti

 Izvor: Foto: Shutterstock

Napravite lazanje savršenog mirisa, ukusa i teksture.

Za mesni deo dovoljna je i vezica šargarepe peršuna i celera

Umak od mesa za lazanje priprema se od jednostavnog, sezonskog korenastog povrća koje se može pronaći u vezici . Naravno da je meso bitan sastojak, ali ono što daje poseban šmek je vezica šargarepe, celera i peršuna. Bitno je da je povrće sitno naseckano kako bi se na vreme skuvalo i omekšalo, a ostatak pripreme umaka će biti lagan, usputni posao.

Domaći listovi za lazanje

Kupite domaće sveže listove koji će lazanje učiniti kremastijim i ukusnijim. Sveže testo lepše se sjedinjuje s ostatkom sastojaka, pa ga nije potrebno kuvati pre sastavljanja lazanja kao što je to slučaj sa sušenim, kupovnim listovima za lazanje. Testo možete pripremiti i sami.

Bešamel je bitan sastojak

Nemojte preskočiti bešamel niti ga menjati drugim belim sosovima. Jednostavan je za pripremu, a jelu daje divan kremast i bogat ukus. Muškatni oraščić ključan je sastojak dobrog bešamela, pa nikako nemojte preskočiti da dobro začinite svoj gusti, kremasti sos.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: gastro.24sata.hr
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti