Omiljeno italijansko jelo spremljeno na malo drugačiji način...

Sastojci:

mešano mleveno meso 300 g

crni luk 1 glavica

beli luk 2 čena

kulen 150 g

kore za lazanje 300 g

paradajz pelat 800 g

voda 200 ml

sremski sir 300 g

suvi bosiljak 1 kašičica

kačkavalj 150 g

mocarela 100 g

Kako pripremiti:

U tiganju propržite sitno seckani crni luk i beli luk, pa dodajte mleveno meso, seckani kulen, začinite i pržite nekoliko minuta. Dodajte vodu, paradajz sos i ostavite da se krčka petnaestak minuta. Dodajte izlomljene kore za lazanje, pelat i bosiljak. Poklopite tiganj i ostavite na vatri dvadesetak minuta dok se testenina ne skuva. Dodajte sremski sir, kačkavalj i mocarelu, ponovo poklopite i krčkajte još koji minut dok se sir ne rastopi.

Jelo poslužite toplo, jer su sir i testenina najlepši dok su vrući.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stilkurir/superrecepti