Piletina se može pripremati na različite načine, možete je grilovati, peći u rerni, praviti pljeskavice i ćufte od pilećeg mesa. Ali, sigurno vam nije palo na pamet da je ovako spremate. Šnicle od pilećeg filea zapečene u rerni sa filom od povrća je nešto što ćete od sada stalno praviti.
Sastojci:
- 4 pileća filea
- so po ukusu
- 2 kašičice senfa
- 2 kašike majoneza
- 1 crni luk
- 100 g mariniranih šampinjona
- 2 paradajza
- 2 jajeta
- 1 kašika sirćeta
Priprema:
Pileći file isecite na tanje šnicle. Malo ih izlupajte čekićem za meso pa poređajte u nauljen pleh. posolite i svako parče odozgo premažite senfom.
Isecite luk na sitno, posolite i prelijte sirćetom. Šampinjone isecite na sitno, kao i paradajz i dodajte luku. Zatim razbijte jaja, stavite pavlaku i sve pomešajte. Smesu prelijte preko piletine i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 180 stepeni. Služite toplo.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem