Odličan vikend ručak, ukusan, a brzo gotov.

Sastojci:

Za ćuftice

pileće grudi - 1 komad

tikvica - 1 komad, mala

jaje - 1 komad

hleb - 1 kriška

sveže mleko - za natapanje hleba

so

biber

luk - 1 komad

beli luk - 1 čen

peršun - svež

mirođija - sveža

origano

senf - 1 kašičica

soda bikarbona - 1 kašičica

Za sos od belog luka  

kiselo mleko - 125 g

majonez - 1 kašika

krem sir - 1 kašika

beli luk - 2 čena

so

mirođija

luk - u prahu

Priprema:

Tikvicu operite i narendajte

Stavite je u veliku posudu. Sameljite pileće meso u mleveno meso. Isecite luk, beli luk, peršun i mirođiju na sitno. Dodajte u posudu.

Natopite krišku hleba u svežem mleku. Stavite preostale začine i sastojke.

Zamesite mleveno meso za ćuftice. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.

Izvadite, oblikujte ćuftice sa tikvicama, uvaljajte u brašno i ispržite na srednjoj ringli sa obe strane. Izvadite na kuhinjski ubrus.

Napravite sos od belog luka, stavljajući kiselo mleko, majonez i krem sir u posudu. Izgnječite beli luk presom za beli luk. Dodajte so, mirođiju na sitno i luk u prahu. Promešajte žicom.

Servirajte ćuftice od piletine i tikvica sa sosom od belog luka u odgovarajućem tanjiru.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu 

Izvor: Bonapeti