Odličan vikend ručak, ukusan, a brzo gotov.
Sastojci:
pileće grudi - 1 komad
tikvica - 1 komad, mala
jaje - 1 komad
hleb - 1 kriška
sveže mleko - za natapanje hleba
so
biber
luk - 1 komad
beli luk - 1 čen
peršun - svež
mirođija - sveža
origano
senf - 1 kašičica
soda bikarbona - 1 kašičica
kiselo mleko - 125 g
majonez - 1 kašika
krem sir - 1 kašika
beli luk - 2 čena
so
mirođija
luk - u prahu
Priprema:
Tikvicu operite i narendajte
Stavite je u veliku posudu. Sameljite pileće meso u mleveno meso. Isecite luk, beli luk, peršun i mirođiju na sitno. Dodajte u posudu.
Natopite krišku hleba u svežem mleku. Stavite preostale začine i sastojke.
Zamesite mleveno meso za ćuftice. Uvijte u streč foliju i ostavite u frižideru nekoliko sati.
Izvadite, oblikujte ćuftice sa tikvicama, uvaljajte u brašno i ispržite na srednjoj ringli sa obe strane. Izvadite na kuhinjski ubrus.
Napravite sos od belog luka, stavljajući kiselo mleko, majonez i krem sir u posudu. Izgnječite beli luk presom za beli luk. Dodajte so, mirođiju na sitno i luk u prahu. Promešajte žicom.
Servirajte ćuftice od piletine i tikvica sa sosom od belog luka u odgovarajućem tanjiru.
Izvor: Bonapeti
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem