Ako volite krompir, ovaj recept će vam se sigurno svideti.
Sastojci:
krompir - 1 kg
maslac - 100 g
brašno - 30 g
jaja - 3 komada
kačkavalj - 100 g
kiselo mleko - 200 g
biber - po ukusu
so - po ukusu
Priprema:
Operite krompir i skuvajte ga u posoljenoj vodi. Kada se ohladi, oljuštite ga i narendajte na krupno. Posolite ga i rasporedite u nauljen i brašnom posut pleh.
Jaja dobro umutite, dok ne udvostruče zapreminu i dodajte rastopljeni maslac. Dodajte i brašno i biber. Pažljivo promešajte i prelijte krompir.
Pospite narendanim kačkavaljem i pecite na 180 stepeni 30 minuta. Kod služenja dodajte kašiku kiselog mleka i kao dodatak servirajte sezonsku salatu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: Bonapeti
Potpuno novo na tržištu: Brzi i hranljivi obroci sada dostupni u vidu Argeta salata
Kremasti tiramisu rolat
Čokoladna Prag torta
Kako da napravite posnu pitu sa prazilukom i šargarepom
Posne sarme sa povrćem