Pred vama je jedan zaista jednostavan recept koji ne zahteva mnogo sastojaka, sve pomešajte, stavite u rernu i sačekajte da se ispeče! Užitak u ukusu je zagarantovan. Kombinacija krompira i piletine, pa još sa sočnim prelivom je nešto što ćete često praviti nakon što jednom probate.
Sastojci:
- maslinovo ulje
- crni luk
- 4 krompira
- paradajz
- 3 pileća filea
- 2 jaja
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 150 g kačkavalja
- so, biber, kari
Priprema:
Vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći, podmažite uljem. Luk isecite na brkove i rasporedite po dnu posude. Krompir isecite na kolutove i poređajte preko luka, pa posolite i pobiberite i prelijte malo maslinovim uljem. Pileći file isecite na kockice, takođe začinite i rasporedite po krompiru. U činiji napravite preliv. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i začinima pa prelijte preko luka, krompira i mesa. Prekrijte zatim posudu papirom za pečenje i alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni 30 min. na 180 stepeni. Kada se ispeče odozgo pospite rendanim kačkavaljem, stavite kolutove paradajza, pospite maslinovim uljem i vratite u rernu na još 10 min.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem