Pred vama je jedan zaista jednostavan recept koji ne zahteva mnogo sastojaka, sve pomešajte, stavite u rernu i sačekajte da se ispeče! Užitak u ukusu je zagarantovan. Kombinacija krompira i piletine, pa još sa sočnim prelivom je nešto što ćete često praviti nakon što jednom probate.

Sastojci:

  • maslinovo ulje
  • crni luk
  • 4 krompira
  • paradajz
  • 3 pileća filea
  • 2 jaja
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber, kari

Priprema:

Vatrostalnu posudu, u kojoj ćete peći, podmažite uljem. Luk isecite na brkove i rasporedite po dnu posude. Krompir isecite na kolutove i poređajte preko luka, pa posolite i pobiberite i prelijte malo maslinovim uljem. Pileći file isecite na kockice, takođe začinite i rasporedite po krompiru. U činiji napravite preliv. Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i začinima pa prelijte preko luka, krompira i mesa. Prekrijte zatim posudu papirom za pečenje i alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni 30 min. na 180 stepeni. Kada se ispeče odozgo pospite rendanim kačkavaljem, stavite kolutove paradajza, pospite maslinovim uljem i vratite u rernu na još 10 min.