Krompir u kombinaciji sa mesom podseća na nedeljni ručak, kada je porodica na okupu. Ali da li ste probali ovu kombinaciju na drugačiji način? Testo od krompira punjeno sočnim filom od mesa, nešto je čiji ćete ukus pamtiti. Priprema možda jeste malo duža, ali se trud isplati.
Sastojci:
Za testo:
- 150 g krompira
- 150 g brašna
- 80 g maslaca
- So po ukusu
Za fil:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- paprika (žuta, crvena, zelena)
- 1 kašičica mlevene paprike
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
- ljuta paprika,majčina dušica, muskatni oraščić, beli luk
- ulje za prženje
Za prelivanje:
- 3 jaja
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml mleka
- 2 kašike paradajz paste
- So, biber po ukusu
Priprema:
Krompire oljuštite, operite, isecite i stavite u slanu vodu da se kuvaju. Za to vreme isecite luk i paprike na sitno. Kada je krompir skuvan, procedite ga, dodajte maslac i izgnječite kao za pire. Na kraju dodajte brašno pa rukama umesite testo. Testo zatim prebacite u dublji kalup pa ga rasporedite i po dnu i po ivicama, jer ćete unutra sipati fil.
Fil pravimo tako što propržimo luk, mleveno meso i papriku. Začinite. Sipajte u kalup preko testa. Napravite smesu za prelivanje od navedenih sastojaka pa prelijte pitu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 1h na 180 stepeni.
U galeriji pogledajte postupak pripreme:
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno