Krompir u kombinaciji sa mesom podseća na nedeljni ručak, kada je porodica na okupu. Ali da li ste probali ovu kombinaciju na drugačiji način? Testo od krompira punjeno sočnim filom od mesa, nešto je čiji ćete ukus pamtiti. Priprema možda jeste malo duža, ali se trud isplati.
Sastojci:
Za testo:
- 150 g krompira
- 150 g brašna
- 80 g maslaca
- So po ukusu
Za fil:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- paprika (žuta, crvena, zelena)
- 1 kašičica mlevene paprike
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
- ljuta paprika,majčina dušica, muskatni oraščić, beli luk
- ulje za prženje
Za prelivanje:
- 3 jaja
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml mleka
- 2 kašike paradajz paste
- So, biber po ukusu
Priprema:
Krompire oljuštite, operite, isecite i stavite u slanu vodu da se kuvaju. Za to vreme isecite luk i paprike na sitno. Kada je krompir skuvan, procedite ga, dodajte maslac i izgnječite kao za pire. Na kraju dodajte brašno pa rukama umesite testo. Testo zatim prebacite u dublji kalup pa ga rasporedite i po dnu i po ivicama, jer ćete unutra sipati fil.
Fil pravimo tako što propržimo luk, mleveno meso i papriku. Začinite. Sipajte u kalup preko testa. Napravite smesu za prelivanje od navedenih sastojaka pa prelijte pitu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 1h na 180 stepeni.
U galeriji pogledajte postupak pripreme:
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Kolači damski poljupci koji će biti hit na slavi
Prijavite se za „Lepa&Srećna“ konferenciju „Zdravlje žena Srbije“! Saznajte sve o prevenciji i lečenju raka dojke
Najbrža čokoladna plazma torta za sve prilike