Krompir u kombinaciji sa mesom podseća na nedeljni ručak, kada je porodica na okupu. Ali da li ste probali ovu kombinaciju na drugačiji način? Testo od krompira punjeno sočnim filom od mesa, nešto je čiji ćete ukus pamtiti. Priprema možda jeste malo duža, ali se trud isplati.
Sastojci:
Za testo:
- 150 g krompira
- 150 g brašna
- 80 g maslaca
- So po ukusu
Za fil:
- 500 g mešanog mlevenog mesa
- 2 glavice crnog luka
- paprika (žuta, crvena, zelena)
- 1 kašičica mlevene paprike
- so po ukusu
- mleveni crni biber po ukusu
- ljuta paprika,majčina dušica, muskatni oraščić, beli luk
- ulje za prženje
Za prelivanje:
- 3 jaja
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 150 ml mleka
- 2 kašike paradajz paste
- So, biber po ukusu
Priprema:
Krompire oljuštite, operite, isecite i stavite u slanu vodu da se kuvaju. Za to vreme isecite luk i paprike na sitno. Kada je krompir skuvan, procedite ga, dodajte maslac i izgnječite kao za pire. Na kraju dodajte brašno pa rukama umesite testo. Testo zatim prebacite u dublji kalup pa ga rasporedite i po dnu i po ivicama, jer ćete unutra sipati fil.
Fil pravimo tako što propržimo luk, mleveno meso i papriku. Začinite. Sipajte u kalup preko testa. Napravite smesu za prelivanje od navedenih sastojaka pa prelijte pitu. Pecite u zagrejanoj rerni oko 1h na 180 stepeni.
U galeriji pogledajte postupak pripreme:
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus