Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Recept za najčuveniju pitu sa gotovim korama - BUREK

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Stvar ukusa ŠKOLA KUVANJA: Recept za najčuveniju pitu sa gotovim korama - BUREK

 Izvor: Foto: Stvar ukusa/Shutterstock

Došao je vikend i želite da obradujete ukućane ukusnim doručkom. Pošto ne postoji osoba koja ne voli burek, pripremite ga svojim najdražima i oduševite ih. Ukus je bolji od kupovnog. Uživajte!

Sastojci:

  • ½ kg debelih kora
  • 3 šoljice mleka
  • 1 šoljica vode
  • 1 šoljica ulja
  • 1 kašičica soli

Za fil:

  • 1 glavica crnog luka
  • 100-150 g mlevenog mesa
  • so, biber

Priprema:

Kore podelite na dva jednaka dela. Pomešajte ulje, mleko, so i vodu, pa stavite da se zagreje. Iseckajte luk, pa propržite na ulju, dodajte meso i začinite. Kada se meso uprži fil je gotov.

Zatim nauljite pleh i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka... Na pola poređanih kora stavite fil od mesa, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto treba da umočite u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja. Pecite na 200°C.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Pratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs 
Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti