Došao je vikend i želite da obradujete ukućane ukusnim doručkom. Pošto ne postoji osoba koja ne voli burek, pripremite ga svojim najdražima i oduševite ih. Ukus je bolji od kupovnog. Uživajte!
Sastojci:
- ½ kg debelih kora
- 3 šoljice mleka
- 1 šoljica vode
- 1 šoljica ulja
- 1 kašičica soli
Za fil:
- 1 glavica crnog luka
- 100-150 g mlevenog mesa
- so, biber
Priprema:
Kore podelite na dva jednaka dela. Pomešajte ulje, mleko, so i vodu, pa stavite da se zagreje. Iseckajte luk, pa propržite na ulju, dodajte meso i začinite. Kada se meso uprži fil je gotov.
Zatim nauljite pleh i prvu koru stavite suvu, a sve ostale umočite u zagrejanu tečnost od ulja, mleka... Na pola poređanih kora stavite fil od mesa, a preko stavite drugu polovinu kora koje isto treba da umočite u tečnost. Ostavite da odstoji pola sata pre pečenja. Pecite na 200°C.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem