Svima je poznato da je Leskovac prestonica autentičnog roštilja. Leto je idealno vreme za pripremu roštilja, bilo da ste u prirodi, dvorištu, na terasi. Ovaj recept za leskovačke uštipke od mesa iskoristite da uz druženje i roštiljanje sa porodicom i prijateljima, probate veoma ukusan specijalitet ovog kraja.

A kada se roštiljanje završi pročitajte i kako možete očistiti rešetku roštilja.

Sastojci:

  • 1kg mlevenog mesa
  • 100grsuve slanine
  • 150g kačkavalja
  • 4 čena belog luka
  • mlevena ljuta paprika
  • biber, so

Priprema:

Beli luk očistite i sitno iseckajte. Kačkavalj i slaninu iseckajte na sitne kockice i sve dodajte mesu. Paprike dodajte toliko da meso blago pocrveni, malo bibera i sasvim malo soli jer su slanina i kačkavalj već slani. Masu dobro umesite, odvajajte loptice i pecite na roštilju.