Prvi maj je za nama, a s njim i tradicionalno roštiljanje. Ipak, tu nije kraj s ovom omiljenom aktivnoščću. Kada su temperature prijatne prolećne, a dani bez kiše, najbolji način da provedmo slobodno vreme je u prirodi.
Iako nam je na rasploganju čitav dan, moramo da razmišljamo i onome što ćemo jesti. Morate priznati da malo šta ima takav gastronomski i sociološki efekat kao roštiljanje u prirodi. Takav dan retko šta može da pokvari, osim možda roštilja koji mora da se očisti.
Kako vas prljave rešetke ne bi oneraspoložile, donosimo odličan savet kako da ih brzo i jednostavno očistite.
Crveni luk i belo sirće su dobitna komininacija. Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem