Prvi maj je za nama, a s njim i tradicionalno roštiljanje. Ipak, tu nije kraj s ovom omiljenom aktivnoščću. Kada su temperature prijatne prolećne, a dani bez kiše, najbolji način da provedmo slobodno vreme je u prirodi.

Iako nam je na rasploganju čitav dan, moramo da razmišljamo i onome što ćemo jesti. Morate priznati da malo šta ima takav gastronomski i sociološki efekat kao roštiljanje u prirodi. Takav dan retko šta može da pokvari, osim možda roštilja koji mora da se očisti.

Kako vas prljave rešetke ne bi oneraspoložile, donosimo odličan savet kako da ih brzo i jednostavno očistite.

Crveni luk i belo sirće su dobitna komininacija. Ako imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati. Isprskajte roštilj belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Potom uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetki roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom.

Pošaljite nam recept i kreirajte sadržaj sa nama! Formular pronađite OVDE.*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici – Stvar ukusa*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: lepa&srećna